Arbetsdokument för systematisk NPC-forskning i vardagen

Definition av PKist: En PKist är en person ideologiskt besatt av den politiska korrekthetens ideologi. Det är inte samma sak som politisk korrekthet utan en delvis omedveten ideologi som helt dominerar den svenska kulturen. Alla svenskar är i någon grad PKister.


Jag har börjat experimentera med PKister/NPC/robotar igen, och jag tror jag hittat en metod som fungerar väldigt väl och som jag fått indikationer på kan fungera även för andra. Min tanke är att tillsammans sätta detta experimenterande i system och prova ut olika metoder för att kunna ha fungerande samtal med PKister.

Jag föreställer mig en sorts vetenskaplig metod, där vi testar tekniker för att i vardagen och på nätet försöka skapa möjligheter för riktiga samtal med PKister och på så sätt befria dem från deras mentala låsningar.

Målet är att finna och finslipa en metod som kan reproduceras gör att det blir möjligt att mötas som människor och föra ärliga samtal även om de ämnen som är tabu idag. En metod som kan användas systematiskt av så många som möjligt på nationell skala.


Den metod som jag ser som mest lovande just nu handlar om:

 • Experiment. Redan genom att betrakta interaktionen med PK-robotarna som ett experiment får man själv en distans till samtalet och blir mindre emotionellt involverad, vilket är avgörande eftersom båda sidor är programmerade av varandra att trigga specifika responser.

  Du blir med andra ord inte lika rasande på deras beteende.
 • Utforskande. Ha en vilja att förstå den andre, för det leder till att hon blir tvungen att förklara sig. Det gäller särskilt hennes vansinniga generaliseringar om t.ex. SD:are och “högern”.

  Frågorna bör vara av typen: “Men tror du verkligen att skälet att de säger så är för att de är onda?”, “Vad tror du det är som gör att de reagerar så?” och “Vad är det du misstänker att mina/deras intentioner är egentligen?”

  Notera att frågorna är i stil med frågor en terapeut säger eller som man kan ställa till ett barn. Dvs. det är så barnsliga och störda föreställningar att det blir absurt så snart man lyfter fram dem i ljuset. PKister klarar sig till stor del genom att aldrig stanna upp och fundera över den här sortens saker. Särskilt den odefinierade misstanken om att “det låter som SD-retorik” är viktig att belysa. Det gör dem uppmärksam på hur absurda och ogrundade föreställningar de har.
 • Förklara hur känslor fungerar. PKister har som bekant en oförmåga att t.ex. känna starkt kring våldsdåd utförda av invandrare eller att ta islams mörka sidor på allvar. Det är därför viktigt att klargöra – helst genom frågor – att anledningen att “rasisten” är arg är inte för att han av natur eller miljö formats till att dyrka “mörka krafter från 30-talet”, utan för att han har känslor, att han värderar den kultur och det samhälle som går förlorat.

  Detta problem beror antagligen på att PKisten inte har kontakt med sina egna känslor utan är styrd av kollektivets känslor. Det är därför de programmerats för att känna väldigt stark och reagera med ilska när någon kritiserar invandringen eller liknande petitesser, men inte beröras av grymheter och ondska utfört av etniska minoriteter.

  Hjälp PKisten sätta sig in i andra människors situation genom frågor om hur hon skulle känna i det läget.
 • Låt henne försöka övertyga dig. Påminn henne om att påhopp och och anklagelser är verkningslösa och kanske till och med har motsatt effekt, och att om hon verkligen vill “ta kampen” så borde hon försöka övertala dig istället för att “stå upp mot rasism” eller hur hon kan tänkas beskriva sina barnsligheter.

  PKisten är inte vad vid att försöka förklara och övertyga, utan har nöjt sig med att kritisera, misstänka och anklaga. Detta blir därför ett tillfälle för henne att lära sig själv hur ogrundade hennes övertygelser är.

  Det gör också att hon måste ta hänsyn till dina värderingar, och tvingas resonera utifrån både fördelar och nackdelar och inte bara påstå att det “handlar om barn” eller att “de flyr för sina liv”.

  Deras svartvita världsbild mår bra av att problematiseras lite mer.
 • Visa på vilja till samtal och medmänsklighet. Eftersom PKisterna själva missbrukar dessa fina egenskaper i sin falska retorik har de svårt att avfärda en sådan önskan.

  Här handlar det om att återhumanisera “rasisten”, påminna PKisten om att det är människor och om hur fullständigt bisarra PKisternas föreställningar är.

  PKisterna är helt beroende av att enbart tänka sig den andra sidan som ond och/eller korkad. De måste intala sig att det “inte går att prata med främlingsfientliga” för att hålla fast vid sin världsbild.

  Man kan hjälpa dem lite på traven genom att fråga om det verkligen är rimligt att generalisera på det sättet, eller om inte det är en lite konstig (de kan förhoppningsvis läsa in att man menar obehaglig) människosyn.

  När man väl etablerat att det handlar om människor så blir det svårt att avfärda möjligheten till samtal. Om de fortfarande trilskas kan man kanske sätta idén om ett samtal i kontrast till deras nuvarande metod av påhopp och utfrysning.

Ett exempel på hur jag tänkt mig det:

Exempel på deras resonemang också. De tror att folk bara låtsas bry sig om offren och de gör antaganden om en hel grupp utifrån ett extremt exempel. Antagligen blev dock personen defensiv av att kritiken i videon träffade lite väl rätt.

Så hjälp gärna till med att förbättra formuleringar och rapportera testresultat från vardagen. Min förhoppning är att det går att samla en grupp människor som hjälper varandra att hantera problem som uppstår och finslipa metoderna så att de kan kopieras av vem som helst med framgång.

Jag tror detta kan vara enda sättet att bryta den mentala låsningen som förlamar Sverige just nu. Antagligen kan samma metoder också användas för att avprogrammera andra ideologiskt besatta så som liberaler och socialister, och på så sätt lösa upp även den polariseringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.