Medias makt

Jag tror jag börjar hitta en stil nu snart. Mindre text. Enklare tema. Svartvitt format gör att läsaren frigörs lite från tiden och kan se samtiden utifrån på ett annat sätt.
Titeln “rätt sida av historien” valde jag för att jag länge haft funderingar på att göra en historiebok från framtiden för att lyfta fram det samtida vansinnet. Det är bara i första rutan jag höll mig till den idén sen leddes jag iväg i en annan riktning.
Tonen är inte så personlig som jag hade önskat. Jag ska överväga att placera ett “jag” i serierna i fortsättningen så att läsaren får en känslomässig ingång också.

Ja, jag tror det är en viktig komponent faktiskt. Vi måste bort från det distanserade och opersonliga. Hjälpa människor att knyta an känslomässigt till vad vansinnet innebär i form av lidande och förtvivlan. Hjälpa människor hitta tillbaka till sina genuina känslor igen. Bort från det intellektualiserande, ironiserande poserandet.

Kanske är det till och med dags att sluta skämta och istället se allvaret.

Jag inser det här medan jag skriver så det kanske inte är så genomtänkt, men jag tror det finns nåt avgörande där.

Ett sådant sätt att “se allvaret” är kanske att lyssna på hur man skämtar och vad man faktiskt säger. Det jag syftar på är min insikt om att dessa människor faktiskt är sinnessjuka på riktigt. De agerar inte “som om” de var galna, de agerar galet för att de *är* galna. För att hela kulturen är galen.

Säger man “de är fan inte kloka!!” så måste man till sist börja lyssna på sig själv och börja leva därefter. Det är dags att börja förhålla sig till verkligheten på riktigt och det innebär att se galningarna och de som tar dom på allvar som sinnessjuka.

Ok, det blev lite mycket. 🙂 Vill bara avsluta med att tacka Josefin som ledde mig in på rätt riktning igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.